EMA trening

StimaWELL EMS – EMA trening

EMS – EMA fitness trening predstavlja novu eru treninga i novo poslovno područje.
StimaWELL-EMS predstavlja prvi uređaj koji kombinira dvije tehnologije EMS / EMA u jednom aparatu.
Niska frekvencija EMS treninga (električna stimulacija mišića) od 100 Hz kombinirana je s višom frekvencijom EMA protokola (elektromagnetsko aktiviranje mišića) i s njegovih 2000 Hz čiste energije djeluje tako da izravno aktivira mišićno tkivo.

STIMAWELL EMS SUSTAV JE JEDINSTVEN

jer za razliku od svih ostalih EMS uređaja koristi srednje frekvencijske impulse s niskom frekvencijom modulacije te pruža ugodnu, ali intenzivnu metodu kojom brzo i trajno postižete željene rezultate!

To je inovativni sustav osobnog treninga za cijelo tijelo temeljen na dubokoj elektrostimulaciji, zahvaljujući kontroliranoj električnoj frekvenciji i posebno napravljenom inovativnom odijelu za trening.
EMS / EMA trening koriste vodeći sportaši, fizioterapeuti i osobni treneri, kao i elitni fitness klubovi, wellnessi i studija ljepote u cijelom svijetu.
EMS / EMA sustav jamči rezultate koji će vas zadiviti, brzo i opipljivo kako u svijetu fitnessa tako i u medicinskom sektoru.
Zahvaljujući mogućnosti individualnih postavki intenziteta, trajanja i učestalosti, moguće je brzo i učinkovito dostići postavljene osobne ciljeve treninga.

ŠTO JE ELEKTRO MIŠIĆNA STIMULACIJA (EMS) i EMS TRENING?

EMS je tehnika stimulacije mišića koja reproducira mehaniku i učinke potpunog rada tijela. Kada se želimo kretati, naš mozak šalje električne impulse mišićima koji se aktiviraju i izvode pokret. EMS koristi i intenzivira taj proces električne stimulacije do dubokih mišićnih slojeva koje inače ne aktiviramo.

Dakle EMS označava električnu stimulaciju mišića ili elektromišićnu stimulaciju. Ovo je trening u kojem se mišići stimuliraju i tako jačaju pomoću elektroda integriranih u odijelo. Odijelo, a time i elektrode su spojene na vanjski EMS uređaj za vježbanje. Intenzitet struje se preko EMS uređaja može namjestiti pojedinačno za svaki par elektroda. U naš EMS uređaj smo integrirali mjernu funkciju koja Vam u stvarnom vremenu prikazuje naprezanje Vaših mišića uzrokovanih elektro stimulacijskim procesom.

ČEMU EMS SLUŽI I KOJE SU PREDNOSTI EMS TRENINGA?

Trening s elektro stimulacijom mišića pokazuje brojne prednosti.

 • EMS za fit tijelo

StimaWELL® EMS oblikuje Vaše tijelo i dovodi ga u formu. Naše stimulacijski odijelo ima integrirane elektrode koje čak treniraju teško dostupna područja poput struka ili kukova. Na taj način možete doći do dobro oblikovanog tijela u kratkom vremenu. Studija Sportskog Sveučilišta u Kölnu potvrđuje da EMS trening cijelog tijela ima posebno pozitivan učinak na struk i stomak.

 • EMS za leđa

Često imate bolove u leđima? Imate li slabe leđne mišiće? Tada je EMS trening savršen za Vas. Elektrode u gornjem, srednjem i donjem dijelu leđa duboko stimuliraju leđne mišiće i time idealno treniraju kompletnu leđnu mišićnu muskulaturu. Jaki mišići leđa mogu spriječiti bol u leđima. Studija Sveučilišta Bayreuth pokazuje sljedeće rezultate: 80% smanjenje boli u leđima nakon 2 mjeseca s 2 treninga tjedno.

 • Izgradnja mišića s EMS treningom

U kratkom vremenu možete poboljšati svoju učinkovitost, jer elektrode u našem odijelu za stimuliranje mogu simultano vježbati mnoge grupe mišića. Električni impulsi iz 12 parova elektroda mogu se prilagoditi i namjestiti pojedinačno i dovoditi struju u duboke slojeve mišića. To omogućava brzo jačanje mišića i rast mišićne mase. EMS trening je vrlo učinkovit trening cijelog tijela! Prema studiji Sportskog Sveučilišta u Kölnu, rast mišića je najveći tijekom dinamičkih vježbi.

 • Potaknite metabolizam pomoću EMS treninga

Električni impulsi ne samo da jačaju Vaše mišiće već i poboljšavaju cirkulaciju krvi u koži. Izmjena energije je povećana. To opet dovodi do smanjenja težine i masnoće, Vaš metabolizam se dovodi do pune brzine, a tjelesna masnoća značajno se smanjuje.

 • Smanjite celulit pomoću EMS treninga

Specifična struja uređaja StimaWELL® EMS uzrokuje čvrsto vezivno tkivo i bori se protiv celulita. Također stimulira proizvodnju kolagena i učinkovito uklanja neugodne masne naslage na bokovima i bedrima.

 • Opuštanje nakon elektro stimulacije mišića

Uz StimaWELL® EMS ne samo da možete trenirati svoje mišiće, već i dati tijelu kratku stanku od stresnog svakodnevnog života ili intenzivnih treninga. Nježni električni impulsi pružaju ugodnu opuštajuću masažu.

Konačni zaključak: EMS pomaže u održavanju tjelesne težine pod kontrolom poticanjem metaboličke aktivnosti. Stimulacija također djeluje na vezivna tkiva i potiče opskrbu krvnim tvarima smanjujući celulit i pretjerano nakupljanje masnog tkiva. Elektrostimulacija mišića također pridonosi povećanju snage mišića i postizanju ciljeva obuke.

KAKO EMS RADI?

Za EMS trening, prvo obucite svoje pamučne donje rublje prikladno za EMS trening, zatim StimaWELL® odijelo za stimulaciju i navucite odgovarajuće remenaste elektrode. Ako imate svoje odijelo, možete ga obući bez donjeg rublja i osjetiti struju još intenzivnije. Elektrode integrirane u odijelo spojene su na uređaj za treniranje StimaWELL® EMS. Nakon toga, intenzitet vježbanja može se pojedinačno namjestiti i prilagoditi različitim grupama mišića.

Elektrode su postavljene na određene pozicije na tijelu korisnika u skladu s mišićima koje tretiramo (noge, abdomen, gornji i donji dio leđa, prsa, ruke i stražnjica). Tijekom elektrostimulacije, korisnik može odabrati hoće li zadržati fiksno držanje ili obavljati fizičku aktivnost kako bi se dobio daljnji porast napetosti mišića.

Kao početnik počinjete trening EMS programom s blagim električnim impulsima, kraćim intervalima kontrakcije i duljim fazama stanke. Čim započne vaš program, događa se isto kao i kod konvencionalne vježbe snage s utezima. Za treniranje mišića, on se prvo napne, a zatim opusti. Čim počnete trenirati s utezima potrebni impuls prenosi se iz Vašeg mozga do mišića preko živčanih putova. Isto to se točno događa tijekom EMS treninga uz razliku da impulsi ne dolaze iz mozga već iz elektroda na Vašoj koži.

Vremenska pauza između električnih impulsa se razlikuju ovisno o EMS programu prema kojem se vježba. EMS trening je najučinkovitiji ako se pored električne stimulacije izvode dinamičke vježbe kao što su iskoraci ili čučnjevi.

Vaš trener će Vam objasniti sve o EMS programu prema kojem trenirate te će Vam sugerirati moguće dinamičke vježbe. On će za Vas sastaviti plan treninga s odabirom tipa EMS programa koje će koristiti, a tijekom vremena će podizati njihov intenzitet.

Kontrakcije mišića koje uzrokuje EMS intenzivnije su od onih uzrokovanih uobičajenim tzv. dobrovoljnim naporom, a rezultati istovjetni tradicionalnom treningu se postižu brže, za kraće vrijeme i s manje napora.

KAKO BITI ODJEVEN?

Tijekom elektrostimulacije morate nositi elektrostimulacijsko odijelo za vježbanje s integriranim elektrodama + remene elektrode, koje stimuliraju sve glavne skupine mišića (ruke, prsa, leđa, trbušne mišiće, stražnjicu, bedra). Ova odjeća se nosi preko pamučnog donjeg rublja (majica i kratke hlače koje ćemo Vam posuditi za besplatni probni trening), te se, nakon što se obuće, navlaži vodom na kontaktnim površinama elektroda korištenjem prskalice radi bolje provodljivosti elektro impulsa.

Nemojte nositi metalne predmete (ogrlice, piercingi itd.).

Vježbe izvodite bosonogi ili u čarapama (po mogućnosti protukliznim); korištenje tenisica je dopušteno, pod uvjetom da imaju čiste potplate.

Za besplatni probni trening, a i za naredne treninge, predlažemo Vam da donesete ručnik i sve ostalo neophodno za Vašu higijenu i npr. tuširanje u našem Fitness centru.

JE LI EMS TRENING OPASAN?

Ne, električna stimulacija mišića umjetno reproducira procese koji se već prirodno odvijaju u tijelu.
U StimaWELL-u® smo već više od 40 godina stručnjaci u području elektro stimulacije mišića i stoga točno znamo na što treba paziti kod treninga s elektrostimulacijom. EMS trening u osnovi nije opasan. Naši treneri prilagođavaju program vježbanja individualno svakoj razini fitnessa, tako da nitko ne osjeća prekomjerno naprezanje. Na naše EMS uređaje ugradili smo mjernu funkciju koja pokazuje trenutni intenzitet u stvarnom vremenu kako bi korisnik EMS-a bio siguran.
Mišići se već koriste za male električne impulse. Svakim pokretom, ti impulsi su usmjereni iz našeg mozga do naših mišića putem živčanih putova. Međutim, važno je imati na umu to mišići trebaju dulje vrijeme regeneracije nakon EMS treninga nego nakon konvencionalnog treninga snage. Stoga bi uvijek trebalo biti minimalno 48 sati između dva EMS treninga.

JE LI EMS TRENING BOLAN – ŠTO OSJEĆATE PRI EMS TRENINGU?

Ne, elektrostimulacija se percipira kao lagana kontrakcija i ugodno trnjenje.

I iz vlastitog iskustva, kao i iz mnogih izvješća naših EMS korisnika, možemo Vas uvjeriti: EMS trening s elektro stimulacijom mišića nije bolan. To se posebno odnosi na vrstu električne energije koju koristimo u StimaWELL® EMS. StimaWELL® EMS radi s srednjom frekvencijskom elektroterapijom moduliranom s niskom frekvencijskom strujom. Ove pulsne frekvencije osobito su ugodne za korisnika EMS-a. Mnogi kažu da pri EMS treningu osjećaju trnci. U početku Vam ovo može biti malo čudno, ali se obično brzo na to naviknete.

Nadalje, za trening koristimo srednju frekvenciju – a ne slično drugim proizvođačima niske frekvencije – kako bismo bolje prevladali barijeru kože tijekom stimulacije. Rezultat: mnogo prijatniji, ugodniji trenutni osjećaj nego li kod čiste niske frekvencije. Nuspojava ovog kombiniranog oblika impulsa: nema boli i upale mišića u nadolazećim danima. Dobar trening ne karakterizira gotovo nepodnošljiva bolna upala mišića, što se često pogrešno pretpostavlja.

TKO MOŽE VJEŽBATI EMS TRENING?

U principu, električna stimulacija mišića je pogodna za svaku zdravu osobu. Pri upisu na EMS trening mora se dokazati sposobnost za rekreativno-motorne aktivnosti. Većina ljudi tada može trenirati s EMS. Prvi put korisnici EMS treninga uvijek trebaju potražiti kontraindikacije za korištenje EMS cijelog tijela u Uputama za uporabu EMS uređaja. Osobito je važno da se korisnik osjeća u dobrom zdravstvenom stanju i da je sposoban za bavljenje sportom. Oni koji su dobili medicinsku preporuku da se ne bave sportom moraju dobiti suglasnost liječnika.

VAŽNO:

EMS ni na koji način ne smiju koristiti oni koji imaju:

 • elektronske implatante: pacemakeri i pumpe;

 • kozmetičke implatante na području primjene(npr. implatanti na grudima);

 • trudnice;

 • čak i rodilje -majke trebaju obično čekati najmanje šest tjedana nakon poroda prije početka EMS treninga;

 • teške poremećaje cirkulacije;

 • otvorene kožne bolesti i rane;

 • nezaliječene operacije u području primjene;

 • trbušne ili inguinalne kile;

 • tuberkulozu;

 • bolesti raka;

 • naprednu arteriosklerozu;

 • šećernu bolest;

 • teške neurološke bolesti (epilepsija, multiple skleroza);

 • groznicu, akutne bakterijske ili virusne infekcije;

 • opće bolesti koje bi se mogle pogoršati zbog fizičkog naprezanja;

 • povećani rizik od tromboze (krvni ugrušci);

 • krvarenje i sklonost teškom krvarenju (hemofilija).

StimaWELL®EMS Hrvatska

E: info@stimawell-ems.hr
M: + 385 91 55 99 069

Pravila privatnosti

PRATITE NAS!
LADY FIT j.d.o.o.
Cetinska 2, 21311 Stobreč
OIB: 60220027018
MBS: 4920198
TS u Splitu – upisan u registar 17.5.2018. MBS 060387425 pod brojem Tt-18/4788-2
Temeljni kapital 10,00 kn uplaćen u cijelosti.
Član uprave: Nives Ljubičić Miličević